Hoe kunt u de BTW  in 2021 terug vragen van de belastingdienst?  

Met zonnepanelen wordt energie opgewekt die gedeeltelijk aan het net wordt geleverd. De Belastingdienst ziet u daarom als een mini-energiebedrijf.

 

Als u voor de 1e keer zonnepanelen koopt, kunt u de btw over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terug vragen. Het is wel belangrijk dat u aan de voorwaarden voor btw-teruggaaf voldoet: uw naam moet op de factuur van de zonnepanelen staan. En op de factuur van het energiebedrijf.  Zorg er daarnaast voor dat u binnen 6 maanden na het jaar waarin u investeert in zonnepanelen de BTW terug vraagt.

 

Over de BTW die u terugkrijgt houdt de Belastingdienst een vastgesteld forfait in. Dit forfait wordt bepaald aan de hand van het systeemvermogen.

 

Er zijn 2 mogelijkheden om uw BTW – teruggave in orde te maken:

 

    • U regelt dit zelf via de website* van de Belastingdienst. U volgt de 3 stappen van het stappenplan om uw aanvraag te voltooien. Of;
    • onze partner, de centrale BTW teruggave, regelt dit voor u.  Wanneer u hiervoor kiest, hoeft u enkel uw contactgegevens en  rekeningnummer(s) in te vullen en antwoord te geven op 3 korte vragen. De kosten hiervoor bedragen 50 euro ex BTW (de BTW kunt u terugvragen).

 

Heeft u hulp of advies nodig bij uw BTW-aangifte?

 

Neem contact op

 

De Solar Engineers helpen u graag.

 

*
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/btw-terugvragen-voor-zonnepanelen-ik-ben-particulier