Solar Impulse vliegt op zonne-energie de wereld rond

De wereld rondvliegen op zonne-energie? In een vliegtuig met vleugels van zonnecellen die je ook gewoon op je dak kunt leggen, kan dat? Dit is wat Bertrand Piccard zich in 1999 afvroeg.

 

Avontuur

Bertrand komt uit een echte avonturiers familie. Zijn opa Auguste bereikte in 1931 als eerst in een luchtballon de stratosfeer (ze kwamen tot 15.781m hoogte). Een aantal jaren later besloot hij in plaats van de hoogte de diepte in te gaan. Samen met zijn zoon Jacques ontwierp Auguste de onderzeeboot ‘’Trieste’’. Met deze onderzeeboot behaalde Bertrand’s vader, Jacques in 1960 het diepte record van 10.911m. Bertrand besloot de avontuurlijke familie traditie vervolgens voort te zetten, hij koos ervoor om weer de hoogte in te gaan. Met de luchtballon Breitling Orbiter 3 vloog hij in 1999 als eerste non-stop de wereld rond. In datzelfde jaar besloot Bertrand dat hij als eerste de wereld wilde rondvliegen op zonne-energie.

 

Solar Impulse

Nu 15 jaar na de geboorte van het idee en een grondige voorbereiding is het zover. Op 9 maart j.l. vertrokken Bertrand Piccard en André Borschberg van uit Abu Dhabi met de Solar Impulse 2 voor hun vlucht rond de wereld. Inmiddels is de Solar Impulse 2 geland in Ahmedabad en hopen ze hun vlucht via verschillende tussenstops uiteindelijk weer succesvol te voltooien door te landen in Abu Dhabi. De missie van het Solar Impulse team is niet om met hun vlucht een revolutie in de vliegtuigbranche teweeg te brengen, maar om aan te tonen dat we werkelijk met alternatieve energiebronnen en nieuwe technologieën kunnen bereiken wat sommigen onmogelijk achten. Als Solar Engineers onderstrepen we de boodschap van Solar Impulse graag. Zonne-energie is niet iets voor de toekomst, het is voor het hier en nu.

 

Vanuit het luchtruim naar uw dak

Nu denkt u zeker dat er op de vleugels van de Solar Impulse speciale high-tech zonnecellen worden gebruikt die pas over 10 jaar op uw dak liggen. Niets is minder waar. Het Solar Impulse vliegtuig is uitgerust met 17.248 top kwaliteit Maxeon zonnecellen van Sunpower. Deze cellen zitten ook gewoon in de Sunpower zonnepanelen die u bij ons kunt kopen. Om genoeg oppervlakte te creëren om alle cellen kwijt te kunnen heeft de Solar Impulse een breedte van 72 meter, dit is breder dan een Boeing 747.

Gelukkig heeft u op uw dak een stuk minder zonncellen nodig dan de Solar Impulse. Een gemiddeld gezin heeft genoeg aan 10 Sunpower zonnepanelen. Deze nemen een oppervlakte in van 16,3m2 en hierbij zitten er slechts 960 zonnecellen in de panelen verwerkt. Wilt u ook net zoals de Familie Bertrand en het Solar Impulse team het avontuur op zoeken en aantonen dat ook u op schone energie kunt leven? Maak dan nu zelf hier een dakscan en zie direct hoeveel u kunt besparen.

 

Of neem hier contact met ons op.

 

Lees meer over de recordpoging van Solar Impulse op: www.solarimpulse.com