Het verschil tussen de Enphase Envoy Standard en Metered

Om het rendement van uw zonnestroomsysteem bij te houden, plaatsen we een extra apparaat genaamd de Envoy-S in uw meterkast. Dit slimme kastje verzamelt alle belangrijke gegevens over de energieopwekking van uw zonnestroomsysteem. De Enphase Envoy fungeert als een IQ Gateway en maakt gebruik van de bestaande bekabeling in uw woning, waardoor u te allen tijde een gedetailleerd inzicht in uw energieverbruik heeft. Het is een handige tool om uw zonnestroomsysteem efficiënt te beheren en te optimaliseren.

 

De Envoy Standard: Eenvoudig en Informatief
De Envoy Standard is de “standaardversie” die wordt meegeleverd met uw Enphase zonnestroomsysteem. Het biedt uitgebreide functionaliteit voor het monitoren en beheren van uw systeem. Hiermee heeft u toegang tot de volgende mogelijkheden:

 

– Totale opbrengst van uw zonnestroomsysteem: realtime-inzicht in de totale energieopbrengst van uw zonnestroomsysteem.
– Inzicht in de opbrengst per paneel: ontdek de prestaties van elk individueel zonnepaneel in uw systeem.- Inzicht bij foutmeldingen/storingen: wanneer u systeem niet naar behoren functioneert, wordt u direct op de hoogte gesteld, zodat u snel actie kunt ondernemen.
– Opstellen van rapporten: u kunt gedetailleerde rapporten genereren om de prestaties van uw zonnestroomsysteem te analyseren.

 

De Envoy Metered: Slim energiebeheer
De Envoy Metered bevat alle functionaliteiten van de Standard-versie, maar biedt daarnaast nog een aantal extra functionaliteiten. Behalve dat de Envoy Metered de energieproductie van uw systeem monitort, registreert deze ook het energieverbruik in uw huis.
Daarnaast is de Envoy Metered voorbereid op het aansluiten van een Enphase accu

 

Voordelen Envoy Metered:
– Weten waar uw opgewekte energie naar toe gegaan is: Direct verbruikt in eigen woning, teruggeleverd aan het net of opslag accu.
– Inzicht in uw stroomverbruik: En waar het verbruik vandaan komt: uw zonnestroomsysteem, accu of het energienet.
– Inzicht in hoeveel stroom is teruggeleverd.
– Voorbereid op het aansluiten van een Accu

 

N.B. Om de volledige functionaliteit van de Envoy Metered te benutten, is het noodzakelijk dat, afhankelijk van uw systeem en aansluiting, enkele meetspoelen (CT’s) worden geplaatst. Deze worden apart bijbesteld en geïnstalleerd in uw meterkast. Wij adviseren daarom altijd om tijdig uw interesse voor de Metered-versie aan uw adviseur kenbaar te maken, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Mocht u nog verdere vragen hebben over het verschil tussen de Enphase Envoy Standard en Metered, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw zonnestroomsysteem.