Bereken direct uw besparing

In 1 minuut antwoord op de belangrijkste vragen. Kosteloos en geheel vrijblijvend met onze dakscan.

In 6 heldere stappen

Kennismaking
& dakscan

Bouwtechnisch
vooronderzoek

SDE++
aanvraag

Schouw
op locatie

Vakkundige
installatie

Zorgeloos
besparen

Zorgeloos naar de voordeligste zonnestroom. In 6 heldere stappen, maar dan wél inclusief een extra dosis aan persoonlijke begeleiding gedurende het gehele traject van A tot Z. Zo kunt ú zich blijven focussen op uw kernactiviteiten, en dragen wij zorg voor het perfect stroomlijnen van de gevolgen van bijvoorbeeld EPC- en/of onderhoudscontracten, SDE-subsidie aanvragen en/of toegangsprotocollen.

In een wereld waarin duurzaamheid en kostenbeheersing steeds belangrijker worden, is het investeren in zonnepanelen een strategische en logische zet voor elk bedrijf. Door zonnepanelen zakelijk aan te schaffen, profiteert uw onderneming niet alleen van aanzienlijke kostenbesparingen, maar draagt u ook bij aan een groenere en duurzamere toekomst. Bij Solar Engineers begrijpen wij de unieke behoeften van bedrijven en bieden we op maat gemaakte oplossingen. Ontdek waarom steeds meer bedrijven kiezen voor zonne-energie en hoe Solar Engineers u kan helpen bij een zorgeloos traject waarbij oog en advies is voor elk aspect wat hierbij komt kijken.

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Bij de realisatie van een zakelijk zonnestroomsysteem komen veel aspecten en disciplines aan bod. Doorgaans is het proces tot realisatie een stuk uitgebreider en complexer dan bij een particulier zonnestroomsysteem. Solar Engineers heeft inmiddels meer dan 13 jaar ervaring en bezit over veel vakinhoudelijke kennis op het gebied van projectmanagement, elektrotechniek en klantenservice. Door onze persoonlijke aanpak, ervaring, scherpe blik en toewijding zorgen wij ervoor dat u beschikking krijgt over een betrouwbare installatie waar uw bedrijf veel profijt van heeft.

Voordelen van een zonnepanelen zakelijk

Investeren in een zonnestroomsysteem biedt tal van voordelen voor uw bedrijf. Onderstaand hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste voordelen wanneer u zonnepanelen zakelijk aanschaft.

Aanzienlijke kostenbesparingen
Een van de meest directe voordelen van een zonnestroomsysteem is de besparing op energiekosten. Door zelf uw energie op te wekken, reduceert u uw afhankelijkheid van externe energieleveranciers en de fluctuaties in energietarieven. Na de initiële investering in zonnepanelen profiteert uw bedrijf jarenlang van voordelige schone energie.

Verhoogde bedrijfswinstgevendheid
De kostenbesparingen die u realiseert door de lagere energierekening dragen direct bij aan een hogere winstgevendheid. De initiële investering in zonnepanelen zakelijk kan vaak binnen enkele jaren worden terugverdiend, waarna uw bedrijf aanzienlijk lagere operationele kosten heeft.

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Bedrijven worden steeds meer beoordeeld op hun duurzaamheidspraktijken. Door te investeren in zonne-energie, vermindert u uw CO2-uitstoot en draagt u bij aan de bestrijding van klimaatverandering. Dit versterkt uw imago als een maatschappelijk verantwoord ondernemer (MVO) en kan uw reputatie bij klanten, partners en investeerders verbeteren.

Belastingvoordelen en subsidies
Met belastingvoordelen, zoals investeringsaftrek en afschrijvingsmogelijkheden, tot subsidies en SDE++. Deze financiële voordelen kunnen de initiële kosten van zakelijke zonnepanelen aanzienlijk verlagen en de terugverdientijd verkorten.

Onafhankelijkheid van energieleveranciers
Met een eigen zonnestroomsysteem bent u minder afhankelijk van externe energieleveranciers en de volatiele energieprijzen. Dit geeft u meer controle over uw energievoorziening en beschermt uw bedrijf tegen toekomstige prijsstijgingen en energietekorten.

Verhoogde waarde van uw vastgoed
Een bedrijfsgebouw met een zonnestroomsysteem kan in waarde stijgen. Potentiële kopers of huurders zien de installatie van zonnepanelen als een waardevolle toevoeging, omdat het lagere energiekosten en een duurzamer energieprofiel biedt.

Verbeterde concurrentiepositie
Door uw bedrijf te positioneren als een duurzame en milieuvriendelijke onderneming, kunt u een voorsprong krijgen op uw concurrenten. Steeds meer consumenten en zakelijke partners geven de voorkeur aan bedrijven die actief bijdragen aan duurzaamheid en groene initiatieven ondersteunen.

Betrouwbaarheid en lange levensduur
Moderne zonnepanelen zijn uiterst betrouwbaar en hebben een lange levensduur, vaak met garanties van 25 jaar of meer. Dit betekent dat uw investering langdurige voordelen creëert met minimale onderhoudskosten.

Positieve Impact op de werkomgeving
Een bedrijf dat investeert in duurzame energie laat zien dat het waarde hecht aan de toekomst van de planeet en de gezondheid van zijn medewerkers. Dit kan de moraal en het welzijn van uw werknemers verbeteren.

Toekomstbestendig
Duurzame energiebronnen worden steeds belangrijker naarmate de wereld zich richt op het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Door nu te investeren in zonne-energie, maakt u uw bedrijf toekomstbestendig en voorbereid op de steeds strengere wet- en regelgeving vanuit de overheid.

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Hoe ziet het proces van aanvraag tot realisatie er uit?

Vrijblijvend adviesgesprek
Allereerst start ons proces met een gratis en vrijblijvend telefonisch adviesgesprek. Wij nemen hierbij de tijd om uw situatie grondig te begrijpen, zodat we u de best mogelijke oplossing kunnen bieden. Op basis van de informatie die we tijdens het adviesgesprek hebben gekregen, voeren we een gedetailleerde energieanalyse uit. We bekijken uw huidige energieverbruik, de beschikbare ruimte voor zonnepanelen en uw toekomstige energiebehoeften. Met deze gegevens kunnen wij een nauwkeurige analyse en advies uitbrengen. Tevens kan er in dit gesprek in gegaan worden op de vraag tot welke mate uw organisatie ontzorgt wil worden, wij bieden zowel oplossingen voor volledige ontzorging als voor een traject waarbij uw organisatie zelf ook een rol speelt in het proces om zakelijk zonnepanelen aan te schaffen.

Dakscan
Op basis van onze analyse ontvangt u met behulp van onze dakscan een gedetailleerd voorstel. Dit voorstel bevat een uitgebreide kosten-batenanalyse, inclusief de verwachte besparingen en terugverdientijd. Wij zorgen ervoor dat het voorstel perfect aansluit bij uw bedrijfssituatie en budget.

Toetsing randvoorwaarden
Er zijn belangrijke randvoorwaarden binnen het totaal proces om zakelijk zonnepanelen te realiseren. Zo is constructie technische uitspraak van een constructeur noodzakelijk, zekerheid op draagcapaciteit van het dak is een vereiste. Tevens moet er vanuit de netbeheerder duidelijkheid komen op stroom teruglever mogelijkheden van uw locatie aan het net. Uw verzekeraar heeft in sommige gevallen ook specifieke eisen, deze zullen opgevraagd moeten worden.  In sommige gevallen zal ook een vergunningscheck gedaan moeten worden. Solar Engineers heeft veel ervaring bij de uitwerking van deze voorwaarden en helpen uw organisatie hier graag bij.

Schouw op locatie
Wanneer u verder wilt met ons indicatieve voorstel en aan alle randvoorwaarden is voldaan, dan voeren wij een technische schouw uit. De technische schouw is een gedetailleerde inspectie van uw bedrijfsgebouw door een van onze experts. Tijdens deze schouw worden alle details in kaart gebracht die samen met de uitkomsten van de randvoorwaarden tot een definitief ontwerp en aanbod worden gebracht.

Professionele Installatie
Onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een vlotte en veilige installatie van uw zonnepanelen. Wij minimaliseren de impact op uw bedrijfsactiviteiten en zorgen ervoor dat het systeem snel operationeel is. Onze installatiediensten omvatten alles van het plaatsen van de panelen tot het aansluiten op uw elektriciteitsnetwerk. Onze systemen voldoen aan alle eisen die gesteld worden bij SCOPE12 keuring en leveren op inclusief SCOPE12 certificering van het systeem.

Nazorg en Onderhoud
Onze service stopt niet na de installatie. Met een onderhoud en monitoring contract blijven wij u ondersteunen met regelmatig onderhoud en monitoring van uw zonnepaneelsysteem. Onze proactieve benadering zorgt ervoor dat uw systeem altijd optimaal presteert. Mocht er toch een probleem optreden, dan staan onze technici klaar om dit snel en efficiënt op te lossen.

Kosten zakelijke zonnepanelen dakscan

Wij kunnen na de eerste kennismaking en het opnemen van uw wensen een dak scan maken. Middels deze dak scan kunnen wij op een snelle, accurate en laagdrempelige manier laten zien wat de kosten en opbrengsten van een zakelijk zonnestroomsysteem zijn. Hiermee kunnen wij uw bedrijf van goede informatie voorzien voor uw besluitvorming. Wanneer u direct zelf een scan wilt uitvoeren doen kunt u onderstaand deze uitvoeren.

Zakelijk zonnepanelen leasen?

Overweegt u het om zakelijk zonnepanelen te leasen of financieren, dan zijn er zeker mogelijkheden. Uit onze ervaring blijkt dat uw huisbankier vaak een passende oplossing kan bieden voor het leasen van zakelijke zonnepanelen. Wij kunnen u in het proces tot aanvragen ondersteunen door het aanleveren van alle relevante informatie voor de financiering of het zakelijk zonnepanelen leasen.

Benieuwd naar alle ins en outs van de SDE++ subsidie?

Lees meer

Persoonlijk contact

Bent u klaar om uw bedrijf te laten profiteren van de voordelen van zonne-energie? Neem vandaag nog contact op met Solar Engineers voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met duurzame energieoplossingen. Via dit contactformulier komt u in contact met 1 van onze zakelijke adviseurs. U kunt ook bellen naar 0708700200.

Mail Wouter

Bel Wouter

Liever zelf direct aan de slag? Gebruik onze dakscan om een eerste Quick Scan van uw pand te maken. Voor zowel klein- als grootverbruikaansluitingen. Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 48 uur contact met u op.