Hoe voer ik een harde reset uit bij een SMA omvormer?

Indien u een probleem ondervindt met uw SMA-omvormer, adviseren wij u om de omvormer te resetten. Dit houdt in dat u uw zonnepaneelinstallatie volledig loskoppelt van het elektriciteitsnet (AC) en de stroomkring (DC-zijde) van de omvormer doorbreekt. We leggen u graag in vijf eenvoudige stappen uit hoe u dit snel en gemakkelijk kunt doen.

 

  1. Groep / AC-schakelaar uitschakelen

Zet de groep van het zonnestroomsysteem in de meterkast uit. (Indien u een AC-schakelaar heeft naast de omvormer dan kunt u deze ook uitzetten en hoeft u niks in de meterkast te doen).

 

  1. DC – schakelaar uitschakelen

Zet de DC-schakelaar van de omvormer uit. Dit doet u door de ronde knop aan de linker zijkant van de omvormer een kwartslag te draaien.

 

  1.  Wachten

Om er zeker van te zijn dat uw omvormer volledig is uitgeschakeld adviseren wij u om 5 minuten te wachten voordat u verdergaat met de volgende stap. (Indien u problemen ondervindt met de internetverbinding van de omvormer en u hierom een harde reset uitvoert dan adviseren wij om bij deze stap ook het modem te resetten)

 

  1. DC-schakelaar inschakelen

Zet de DC-schakelaar van de omvormer, met de ronde knop aan de zijkant, weer aan door deze een kwartslag terug te draaien.

 

  1. Groep / AC-schakelaar inschakelen

Schakel de groep / AC-schakelaar die u in stap 1 heeft uitgezet weer in.

 

De omvormer is nu gereset.