Hoe kan mijn omvormer met het internet verbonden worden?

Uw omvormer kan worden verbonden met het internet. Wanneer de omvormer verbonden is met het internet kunt u met behulp van een monitoringsapplicatie altijd zien hoe uw systeem presteert. De internet verbinding kan via een aantal manieren tot stand worden gebracht. Hieronder leggen wij in het kort uit welke dit zijn.

 

WiFi

De meest eenvoudige manier om een omvormer te verbinden met het internet is met behulp van Wifi. Wanneer u een thuisnetwerk heeft met Wifi kan onze monteur in de meeste gevallen hiermee uw omvormer met het internet verbinden. Soms kan het zo zijn dat het Wifi signaal en de ontvanger van uw omvormer niet sterk genoeg zijn om een stabiele verbinding tot stand te brengen of houden. Hierdoor kunnen wij u dus helaas niet garanderen dat, tijdens de installatie van uw systeem op uw Wifi netwerk,  de verbinding met de omvormer stabiel of behouden blijft. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan het toevoegen van andere apparaten aan het netwerk, het aanpassen van uw inrichting of een verbouwing van uw woning. Wanneer een stabiele verbinding moeilijk te realiseren is kunnen een Wifi extender, UTP kabel of powerline adapter eventueel uitkomst bieden.

 

Wifi extender

Het toevoegen van een Wifi extender kan ervoor zorgen dat het Wifi signaal bij uw omvormer wordt versterkt, waardoor de omvormer beter in staat is een stabiele verbinding te creëren met uw netwerk. Vraag aan uw internetprovider wat de beste Wifi extender is voor uw modem. In sommige gevallen kunnen zij u zelfs kosteloos van een Wifi extender voorzien.

 

UTP netwerkkabel

De omvormer kan ook rechtstreeks, met een zogenaamde UTP netwerkkabel, worden aangesloten op uw modem. Met een UTP netwerkkabel wordt de meest stabiele verbinding tot stand gebracht. Het nadeel is dat in veel gevallen het verbinden met een netwerkkabel niet eenvoudig is te realiseren. In deze gevallen kan een powerline adapter uitkomst bieden.

 

Powerline adapter

Wanneer u niet de mogelijkheid heeft om uw omvormer rechtstreeks met een netwerkkabel op uw modem aan te sluiten dan kunt u in veel gevallen gebruik maken van een zogenaamde powerline adapter. De powerline adapter verandert uw stopcontact in een extra Wifi punt of netwerkaansluiting. Hiermee kan uw omvormer rechtstreeks met een netwerkkabel worden verbonden of via het extra Wifi punt wat is gecreëerd nabij de omvormer.

 

Mocht desondanks niet in staat zijn om een stabiele verbinding te creëren dan kunt u altijd contact met ons opnemen.