Winters weer en zonnepanelen

Sinds het weekend is het echt winter in Nederland. Bomen en straten zijn wit, maar ook op de daken ligt een laag sneeuw. Wat heeft dit voor gevolgen en hoe krijgt u de sneeuw van uw zonnepanelen?

 

Sneeuw op uw zonnepanelen

Na de sneeuwval kan het zijn dat uw zonnepanelen zijn ondergesneeuwd. Als de panelen volledig bedekt zijn door een laag sneeuw, dan wekken zij minder energie op. Met de zonnige dagen die eraan komen zal de sneeuw als eerste van de zonnepanelen afsmelten. De koude temperatuur is zelfs goed voor de efficiency van de zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat zonnepanelen per Wp meer opbrengst in kWh is dan normaal.

 

De zonnepanelen schoonmaken

Zolang er sneeuw en ijs op uw dak aanwezig is raden wij het niet aan om zelf de zonnepanelen schoon te maken. Onder normale omstandigheden spoelen regenbuien uw zonnepanelen schoon. Toch kan het voorkomen dat er vuil uit sneeuw, Sahara zand of andere vuiligheid op uw zonnepanelen achterblijven. Mocht dit het geval zijn dan kunt u altijd gebruik maken van onze reinigingsservice. Het voorjaar is het ideale moment om uw zonnepanelen te reinigen.  

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@solarengineers.nl of op werkdagen via telefoonnummer 070 8700 200