Zit thuis of op kantoor nooit meer zonder stroom! 

Wanneer de stroom uit valt zal uw omvormer ook afschakelen. Sommige klanten van ons vragen ons hoe ze hun zonnestroom kunnen gebruiken bij een stroomstoring. Dit is een terechte vraag, het is natuurlijk zonde om deze eigen stroom niet te gebruiken tijdens een stroomuitval.

 

Hoe kan je de stroom uit je zonnepanelen gebruiken tijdens een stroomuitval?

Om tijdens een stroomuitval toch thuis je eigen zonnestroom te kunnen gebruiken zul je een zogenaamd eiland systeem moeten creëren thuis. Daarnaast zul je een accu moeten toevoegen aan je zonnestroomsysteem. SMA is een omvormer fabrikant die hiervoor een oplossing heeft. Door een sunny island batterij omvormer aan je systeem toe te voegen ben je ook bij een stroomuitval altijd voorzien van stroom.

 

Via de geïntegreerde noodstroomfunctie Secure Power Supply kan de omvormer bij uitval van het openbare stroomnet worden omgezet naar de noodstroomvoorziening. Afhankelijk van de grote van de accucapaciteit en de duur van de stroomuitval ben je zo dag en nacht van stroom voorzien.

 

Een extra voordeel met het oog op de wijzigingen in de saldering regeling is dat je op deze manier ook eigenverbruik in je huis kan creëren door de accu te laden. Zo lever je zo min mogelijk energie terug aan het net en dat levert een voordeel op.

 

Lees hier meer over: