Gemiddeld aantal zonuren in Nederland alweer dik in de plus

Het gemiddelde aantal zonuren in Nederland zit in 2015 alweer dik in de plus. Dat klinkt goed! Maar wat is een zonuur eigenlijk? Afhankelijk van de stand van de zon heeft een bepaalde dag in het jaar een maximaal aantal zonuren. Dit maximale aantal minus de uren dat de zon verscholen zit achter bewolking bepaalt het aantal zonuren. In de winter is door de kortere dagen het maximale aantal zonuren lager dan in de zomer.
2014 hebben we in Nederland het jaar afgesloten met +4% meer zonuren. Dit jaar staat het gemiddelde aantal zonuren in Nederland voor de maanden januari en februari alweer op respectievelijk +9,7% en +23,5%. In januari scheen de zon volgens het KNMI gemiddeld 68 uur, waar 62 zonuren normaal is. In februari was het gemiddelde aantal zonuren zelfs 105 tegen 85 zonuren normaal. Let wel op, het aantal zonuren in Nederland waarover hier wordt gesproken is een gemiddelde, wat inhoudt dat het werkelijke aantal zonuren in uw plaats hiervan af kan wijken.
Wilt u ook profiteren van het surplus aan zonuren? Bekijk hoeveel u met zonnepanelen kunt besparen. Ga hiervoor naar onze unieke dakscan of raadpleeg ons Service Centre. Wij staan u graag persoonlijk te woord!