Hoe kan ik mijn zonnepanelen financieren?

Het is duidelijk dat we voor het behoud van onze planeet moeten verduurzamen. Zonnepanelen dragen bij aan een beter milieu en zijn goed voor uw portemonnee. Maar dit moet natuurlijk wel betaald worden. Deze “grote” investering weerhoudt veel mensen ervan om zonnepanelen aan te schaffen. Er zijn echter verschillende mogelijkheden waarmee deze investering gefinancierd kan worden:

 

Lening:

Wanneer u onvoldoende eigen geld heeft of uw spaargeld niet wilt gebruiken, kunt u ervoor kiezen om de aanschaf van uw zonnestroomsysteem te laten financieren. Kopen is op termijn uiteraard nog altijd het meest voordelige, maar ook met betalen in termijnen is de totale besparing op uw energiekosten bijna altijd hoger dan het maand bedrag, waardoor u vanaf dag één geld overhoudt. Zo bent u en duurzaam bezig en bespaart u tegelijkertijd.

 

Wij hebben een exclusief samenwerkingsverband met Duurzaam Gefinancierd die de Nationale Duurzaamheidslening aanbiedt. Samen maken wij de aanschaf van zonnepanelen betrouwbaar en betaalbaar. De lening wordt verstrekt door Lender & Spender.

 

Subsidie

Bij uw gemeente kunt u vaak een subsidie aanvragen op zonnepanelen die al direct een gedeelte van uw kosten kan dekken. Deze subsidie is meestal gebonden aan uw gemeente. De energiesubsidiewijzer toont per gemeente alle regelingen voor energiebesparende maatregelen.

 

Hogere hypotheek

Zonnepanelen financieren kan ook via uw hypotheek. U leent dan tot 106 % van de woningwaarde. Wij adviseren u om vooraf met uw hypotheekadviseur te bespreken wat de mogelijkheden zijn, niet alle geldverstrekkers bieden deze mogelijkheid.

 

Een duurzaamheidslening

Sommige gemeenten hebben een Duurzaamheidslening. De duurzaamheidslening is een speciale lening via uw gemeente. Het voordeel van de duurzaamheidslening is de aanzienlijk lagere rente. Net als bij subsidies bepalen gemeentes zelf het beleid ten aanzien van duurzaamheidsleningen. Op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting kunt u nagaan of uw gemeente de lening aanbiedt en wat de voorwaarden zijn.

 

BTW terugvragen

Als u zich inschrijft als zonne-energie ondernemer bij de Belastingdienst, kunt u bij de aanschaf van uw zonnepanelen de BTW terugvragen. Deze BTW-besparing kan voor u betekenen dat u vrijwel direct 21% terug krijgt van de kosten die u maakt bij de aanschaf van uw zonnepanelen.

 

Wilt u meer informatie over een lening via Duurzaamgefinancierd.nl of heeft u een andere vraag?

 

Neem contact op

 

De Solar Engineers helpen u graag.