Novasole ontvangt als eerste het ISSO-kwaliteitscertificaat plus

1 oktober heeft novasole als eerste in Nederland het ISSO-kwaliteitscertificaat+ uitgereikt gekregen voor hun software waarmee heel nauwkeurig de opbrengsten van zonnestroomsystemen berekend kunnen worden.

 

Novasole kwam in 2010 als eerste op de markt met een dakscan voor eindgebruikers. Door de groei van de markt ontstond er een verscheidenheid aan software tools die in de ogen van novasole niet bijdroegen aan de behoefte van transparantie bij zowel de particuliere als zakelijke consument. Om deze reden heeft novasole ISSO, kennisinstituut voor de installatiesector, verzocht om een audit uit te voeren op hun software pakket.

 

Deze software is door specialisten van ISSO doorgerekend en gevalideerd aan de hand van de Energie Diagnose Referentie (EDR) en het Handboek Zonne-energie. Met een EDR kan een rekenmethode voor het energiegebruik in gebouwen worden vastgesteld en worden getoetst op de betrouwbaarheid van de uitkomsten. Op deze uitkomsten en aan de hand van het rapport, blijft ISSO de software en de updates jaarlijks controleren.

 

Meer en meer partijen beginnen het belang van juiste en goede voorlichting in te zien. De klanten van novasole reageren positief. ‘’Voor onze samenwerking met BMWi hebben we een speciaal portaal opgezet waar we gebruik maken van de software van Novasole. Deze software maakt het voor klanten mogelijk om zeer snel en makkelijk een prijsindicatie te ontvangen voor een zonnepanelen installatie met een opbrengstberekening voor de klant op maat!’’ Aldus Erik de Leeuw, General Manager bij Solarwatt.

 

Ook de installatiebranche heeft het gebruik van de software op een positieve manier opgepakt. Martin de Brouwer van Hoppenbrouwers Techniek geeft aan dat dankzij het ISSO kwaliteitscertificaat+ ze nu buiten hun ISSO gecertificeerde mensen ook een ISSO gecertificeerde berekening in huis hebben. Novasole hoopt hiermee de markt weer een stukje in de goede richting te duwen.

 

QBISnl register

 

In de media: CobouwSolar Magazine