Solar Engineers trotse sponsor van de Power to Nepal Tour

Zondag 3 oktober vond de Power to Nepal Tour plaats. Een recreatieve fietstocht georganiseerd door Rotaryclub ‘s-Gravenhage Residentie met als doel geld op te halen voor de stichting Amp Pipal.

 

De fietstocht had als doel om geld op te halen voor zonnepanelen voor het regionale armenziekenhuis in Besisahar/Lamjung, Nepal.

 

Dit ziekenhuis bedient 7 regio’s in Nepal met een voornamelijk arme bevolking. Het ziekenhuis is tijdens de aardbeving in 2017 grotendeels verwoest. Het herstelde deel heeft nog geen betrouwbare energievoorziening.

 

Van de totale Nepalese bevolking heeft slechts 43% toegang heeft tot elektriciteit en op het platteland zelfs maar 8% van de bevolking. Maar omdat de Nepalese elektriciteitscentrales de vraag van de bevolking niet aankunnen en de energievoorraad seizoensgebonden is omdat 80% van de energie wordt opgewekt door waterkrachtcentrales, zit zelfs het deel van de bevolking dat wel toegang heeft tot elektra nog geregeld zonder stroom.

 

De stichting Amp Pipal zet zich al bijna 30 jaar in voor kansarmen in Nepal op name medisch gebied.

 

Met de plaatsing van Zonnepanelen zou er voorzien kunnen worden in een meer stabiele energievoorziening en het ziekenhuis minder afhankelijk  maken van de overheid.

 

De Solar Engineers vinden het belangrijk dat iedereen toegang kan hebben tot zonne-energie en dragen graag bij aan dit soort sociale initiatieven om dit voor iedereen bereikbaar te maken.