SUNPOWER LANCEERT MAXEON AIR ZONNEPANEEL

SunPower is al sinds 1985 koploper als het gaat om innovatie van zonnetechnologie.

Het robuuste paneelportfolio staat garant voor een indrukwekkend scala van krachtige oplossingen, elk ontworpen voor optimale prestaties, maximale besparingen en langdurige betrouwbaarheid.

 

De meest mensen kennen SUNPOWER van hun Maxeon panelen en hun zogenaamde N-type cellen. Bij deze panelen geleidt het gehele achtervlak van een cel stroom waardoor de instraling wordt gemaximaliseerd en de verliezen in het paneel worden geminimaliseerd.

 

Binnenkort voegt SUNPOWER een nieuw, revolutionair paneel  toe aan hun Maxeon assortiment, de Maxion Air. Deze panelen zijn met name geschikt voor gebouwen met een dak dat normaliter niet geschikt zou zijn voor een pv-installatie.

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ons land telt vele vierkante kilometers aan geschikte daken voor de opwekking van zonne-energie. Voor de energietransitie is het van essentieel belang dat we van deze daken gebruik maken. Door de toename van elektrisch vervoer en de elektrische verduurzaming van woningen zal de vraag naar duurzame energie alleen maar toenemen. Tot nu wordt slecht vijf procent van de daken gebruikt terwijl er veel potentie is voor opschaling.
Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 28% van de wereldwijde emissies. Helaas zijn niet alle daken geschikt als zonnedak of is het vanuit esthetisch oogpunt niet wenselijk om zonnepanelen toe te passen.  Hierdoor blijven veel daken vaak leeg. Het nieuwe Maxeon Air paneel van SUNPOWER brengt hier verandering in.

 

50% lichter
De nieuwe Maxeon Air-systemen zijn 50% lichter dan conventionele systemen en hebben geen aluminium frames, glas, rekken, ballast of ankers.

Dankzij de innovatieve lijmstroken met lostrekfolie waarbij geen dakmembraan doorboord hoeft te worden wordt installatie een stuk makkelijker en hoeven de werkzaamheden van klanten minimaal worden onderbroken.

 

50% krachtiger
Een dak voorzien van een Maxeon Air-installatie genereert 50% meer vermogen dan een dak met conventionele zonnepanelen, dankzij een paneelrendement van 20,9% en een dekkingsratio van 0,9 op het dak. Dat vinden wij best indrukwekkend voor een systeem met slechts een dikte van 4 mm.

 

We moeten wel nog heel even geduld hebben, het Maxeon Air paneel is pas vanaf het voorjaar van 2022 beschikbaar.

 

Nieuwschierig? En wilt u alvast meer informatie over de Maxeon Air panelen? Of heeft u een vraag over uw dak?

 

 

Neem contact op

 

De Solar Engineers helpen u graag.