Zonnepark Zon der Gaslaan met 240 zonnepanelen officieel geopend

28 oktober opende de Haagse wethouder Joris Wijsmuller het zonnepark, met 240 zonnepanelen, van de buurtcoöperatie Zon der Gaslaan. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd door de Solar Engineers uit Den Haag en liggen op één helft van het dak van sporthal Gaslaan aan de Gaslaan te Den Haag. Het dak is eigendom van de gemeente Den Haag en de coöperatie heeft de helft van het dak in bruikleen.

 

Vanaf eind november wanneer ook de aansluiting op het net door STEDIN is gerealiseerd, kunnen 75 buurtbewoners profiteren van de opbrengsten van de zonnepanelen. Bijzonder is dat het zonnepark midden in een 100 jaar oude wijk staat. Het project is gerealiseerd met behulp van de SDE+ subsidie en ondersteuning vanuit de Gemeente Den Haag. Het is daarnaast één van de eerste kleinere SDE+ projecten die volledig zelfstandig en in eigen beheer is gerealiseerd door een groep enthousiaste buurtbewoners, verenigd in het duurzame buurtinitiatief de Groene Regentes. Bij vergelijkbare projecten wordt door de buurtbewoners vaak een platform of organisatie van buitenaf ingeschakeld ter ondersteuning.

 

De Groene Regentes heeft gekozen voor kwaliteitsonderdelen, omdat hierdoor de beste zekerheid wordt geboden op goede opbrengsten gedurende een periode van 15 jaar. Het systeem is opgebouwd uit 240 stuks 255Wp Solarwatt zonnepanelen, de omvormers zijn van SMA en het staat op montagemateriaal van Van der Valk Solar Systems.

 

De Groene Regentes heeft gekozen voor Solar Engineers als leverancier om haar flexibele houding, het meedenken in het ontwerp en de bereidheid om de berekende opbrengst ook daadwerkelijk te garanderen.

 

Voor de Groene Regentes is het succesvolle project Zon der Gaslaan zeker niet het laatste. Op de openingsavond van het zonnepark werd druk gediscussieerd over volgende duurzame projecten. Hierbij wordt gedacht aan meer zonneparken die gebruikt gaan worden voor het stimuleren van duurzaam Elektrisch Vervoer in Den Haag.

 

Bekijk hier een informatieve youtube video gemaakt door de Groene Regentes over het project. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de site van de Groene Regentes: http://groeneregentes.nl/

 

In de media:

http://www.duurzaamvastgoed.com/gemeente-den-haag-en-zonnepark-werken-samen-met-buurtbewoners

http://www.installatienet.nl/buurtbewoners-realiseren-zonnepanelen-project/

http://www.denhaagdirect.nl/zonnepark-op-sporthal-gaslaan-officieel-geopend/