Hoe kan ik mijn SMA omvormer verbinden met een nieuwe modem?

Het kan voorkomen dat u overstapt naar een andere internetprovider.

In de meeste gevallen ontvangt u dan van uw provider een nieuw modem. Wanneer u uw omvormer wilt blijven monitoren moet de omvormer met het netwerk van het nieuwe modem worden verbonden. Bij een SMA omvormer kan dit door het SSID en wachtwoord van het nieuwe modem in te voeren in de omvormer.

 

Wij hebben een stappenplan opgesteld waarmee u dit kunt doen.

 

 

Stap 1: log in op het lokale netwerk van de omvormer. Dit kan met uw mobiele telefoon, laptop of ander apparaat met een Wifi ontvanger. Het lokale netwerk van de SMA omvormer ziet u als het goed is in de netwerklijst staan wanneer u zich in de nabijheid van de omvormer bevindt. Selecteer vervolgens dit SMA netwerk. Het wachtwoord om verbinding te maken met het lokale SMA netwerk wordt op de zijkant van de omvormer vermeld onder WPA2. Let op; dit wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Hierna opent u een browser op uw mobiele apparaat (Safari, chrome, internet explorer, etc.).

 

Stap 2: Als u bent verbonden met het lokale netwerk dient u in de adresbalk het volgende IP-adres in te voeren; 192.168.12.3. Hierdoor komt u in de WUI (web-user interface) van de omvormer terecht. Hier voert u vervolgens uw eigen inloggegevens in. Indien u niet beschikt over de inloggegevens kan u inloggen als installateur. Dit kunt u doen door installateur te selecteren en vervolgens het installateurs wachtwoord in te voeren. Deze kunt u bij Solar Engineers opvragen via e-mail of telefonisch op 070 8700 200.

 

Stap 3: Als dit is gelukt bevindt u zich in het Sunny portaal. Hier selecteert u device parameters. Vervolgens klikt u op edit/bewerken device parameters. Hierna is het wellicht even zoeken. Bij de netwerkinstellingen vindt u onder beveiliging het submenu WLAN. Hier bovenaan staat uw SSID (netwerknaam van uw WIFI). Hier mag u de nieuwe netwerknaam invoeren. Gelijk hieronder kunt u het door u gekozen nieuwe wachtwoord invoeren. Vervolgens dient u weer naar boven te scrollen in het menu om de wijzigen op te slaan.

 

Stap 4: Vervolgens mag de groep van de omvormer worden afgeschakeld. Daarnaast raden wij aan om ook de zwarte knop aan de linkerzijde van de omvormer af te schakelen door de knop een kwartslag te draaien. Wacht vervolgens vijf minuten met het inschakelen van de omvormer en het inschakelen van de groep. De omvormer verbindt nu automatisch met het nieuwe netwerk.