Solar Engineers Carport

Compleet solar carportpark met 1260 panelen voor terrein SEW Eurodrive in Rotterdam.

In samenwerking met onze partner Innova Energie hebben wij dit prachtige project mogen ontwikkelen. SEW-eurodrive had jaren de droom, een solarcarportpark. De elektriciteit uit zonnepanelen zouden direct worden omgezet naar stroom voor elektrische auto’s. Een duurzaam pronkstuk voor klanten en relaties.

 

Bij de realisatie van de carport is het niet mogelijk om met standaard zonnepanelen te werken. Dit omdat de zonnepanelen dienst doen als dak van de carport. Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij de speciale glas carport zonnepanelen van Solarwatt gebruikt. Bovendien heeft dit paneel een dikkere glaslaag met veiligheidsglas. Bij een glasbreuk versplinterd het paneel niet maar zal slechts breuken vertonen.

 

BENG?
In de nieuwbouw wordt nu de EPC-norm gehanteerd, zoals omschreven in het bouwbesluit. Deze bepalen de energieprestaties van de woning, waarbij bepaalde minimale prestaties worden geëist. Om hieraan te voldoen worden bijna altijd al zonnepanelen toegepast op het dak.

 

Vanaf 1 januari 2021 wordt de EPC-norm vervangen door de veel strengere BENG-norm. Om dan nog aan de norm te voldoen, zal enkel het toepassen van zonnepanelen op het dak vaak niet langer volstaan. Alternatieve locaties van de zonnepanelen op of rondom een pand zullen vanaf 1 januari 2021 daarom ook veel vaker worden toegepast in de nieuwbouw dan nu het geval is.

 

Voor meer informatie of aanvragen email Wouter van Heteren wouter@solarengineers.nl

Lees hier meer over: