Terugblik op een zonnig 2020

Een goed jaar voor de Solar Engineers

Aan het einde van het jaar kijken we natuurlijk niet alleen maar vooruit. We nemen ook de tijd om terug te kijken. Voor de Solar Engineers was 2020 ondanks COVID19 een record jaar.

We hebben dit jaar weer honderden residentiele klanten blij mogen maken met een zonnestroomsysteem en we hebben tientallen bedrijven geholpen met het verduurzamen, waaronder een aantal erg leuke en innovatieve projecten zoals bijvoorbeeld een Solar Carport voor een groot parkeerterrein.

 

Niet alleen voor Solar Engineers als bedrijf was 2020 een recordjaar, ook voor de zonnepanelen en zonnestroomsystemen was 2020 een prima jaar.

2020 kent een beter dan gemiddelde opbrengst voor zonnepanelen

In de afbeelding hieronder ziet u de opbrengst van een Solar Engineers systeem dat onder optimale heling en oriëntatie is gemonteerd bij de werkelijke instraling in de regio Haaglanden gedurende het jaar 2020. Wat ons opvalt is dat vooral maart, april en mei substantieel beter zijn dan het langjarig gemiddelde. Eerder hebben we al bericht dat hier mogelijk een verband is tussen een daling in het vliegverkeer vanwege de COVID19 pandemie.

 

Een andere constatering die we doen is dat de winter/herfst maanden gemiddeld slechter zijn dan de normaal.

 

De zomer maanden juni, juli en augustus zijn qua instraling relatief goed echter qua opbrengst toch maar iets meer (of zelfs minder dan de normaal) dit heeft onder andere te maken met de hoger dag gemiddelde omgeving temperatuur te maken.

 

Wij zien in deze zomermaanden grote verschillen tussen onze budget zonnepanelen met een iets mindere temperatuur coëfficiënt en onze top panelen met een betere coëfficiënt. Onze top panelen presteren duidelijk beter. De keuze voor een kwalitatief goed zonnepanelen wordt steeds belangrijker.

 

We zien de laatste jaren vaker dat de maanden maart, april en mei topmaanden zijn, ook de hogere temperatuur in de zomer is iets dat de afgelopen jaren vaker is voorgekomen. Waarschijnlijk kunnen we langzaam van een trend gaan spreken die als het doorzet de langjarige normaal zal gaan beïnvloeden.

 

Wij zijn benieuwd wat wij in de 2021 kunnen verwachten. We helpen u in ieder geval graag bij het kiezen van de zonnepanelen die het best bij uw wensen passen en waar u zo goed als mogelijk op de toekomst mee bent voorbereid.

Afbeelding: opbrengst 2020 in kWh per kWp versus de normaal. De data december 2020 ontbreekt nog in deze grafiek

 

 

Meer informatie?           Neem contact op

 

 

Lees hier meer over