Nederland op slot, maar de Solar Engineers kunnen doorwerken dankzij het protocol Samen Veilig Werken

 

 

De Lockdown valt iedereen zwaar, tot 19 januari zijn onder meer scholen en niet-essentiële winkels gesloten. Gelukkig kunnen installateurs blijven werken dankzij het protocol Samen Veilig Doorwerken. 

 

‘Wanneer we het protocol Samen Veilig Doorwerken strikt volgen, kunnen we de meeste werkzaamheden voortzetten. Minister Ollongren van Binnelandse Zaken heeft dat aan ons laten weten’. meldt Techniek Nederland.

 

Protocol

Voorzitter Doekle Terpstra wijst de leden van Techniek Nederland nog eens op hun verantwoordelijkheid: ‘Samen met onze medewerkers en partners in de bouwkolom kunnen we voorkomen dat het virus zich verspreidt. Als we ons strikt houden aan het protocol blijft de branche aan het werk.’

 

De rijksoverheid en de bouw- en technieksector stelden eind maart het protocol Samen Veilig Doorwerken vast. Hierdoor kunnen onder meer installateurs van zonnepanelen ondanks de uitbraak van het coronavirus veilig doorwerken. Sinds de lancering volgden diverse aanpassingen, waarbij de laatste wijziging in oktober plaatsvond.

 

Essentieel beroep

Techniek Nederland herhaalt bij de invoering van de strenge lockdown ook het pleidooi dat installateurs en technisch dienstverleners op de lijst met curciale beroepen zouden moeten staan. In het voorjaar, aan het begin van de coronacrisis, gebeurde dat niet. Naar aanleiding van de nieuwe lockdown stelt de organisatie (opnieuw) in overleg te gaan met het ministerie van Economische Zaken Klimaat.

Naar aanleiding van de nieuwe lockdown stelt de organisatie (opnieuw) in overleg te gaan met het ministerie van Economische Zaken Klimaat.

 

Techniek Nederland hierover: ‘wij vinden dat de medewerkers van techniekbedrijven een beroep mogen doen op noodopvang van hun kinderen. Technici zijn nodig om primaire processen te garanderen in gezondheidszorg, energievoorzieningen, telecommunicatie, afvalwaterbehandeling en vitale infrastructuur. Technisch dienstverleners zorgen ervoor dat in woningen en andere gebouwen gas, water en elektra beschikbaar blijven.’

 

De overheid heeft eerder wel al gesteld dat cv-monteurs, servicemonteurs en monteurs in beveiliging, ICT en telecom tot een beroepsgroep behoren die vitale processen ondersteunt.

 

bron: Solarmagazine 

 

Lees hier meer over